0.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
Nyheter26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika

26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika

Christian Mirre
Christian Mirre
PhD. i vitenskaper, har en Doctorat d'Etat ès Sciences fra University of Marseille-Luminy og har vært langtidsbiolog ved det franske CNRSs seksjon for biovitenskap. For tiden representant for Foundation for a Drug Free Europe.

De forente nasjoners generalforsamling vedtok ved resolusjon 42/112 av 7. desember 1987 å feire 26. juni, den internasjonale dagen mot narkotikamisbruk og ulovlig handel, "som et uttrykk for sin vilje til å styrke handling og samarbeid for å nå målet om et internasjonalt samfunn fritt for rusmisbruk.

"Støttes hvert år av enkeltpersoner, samfunn og ulike organisasjoner over hele verden, har denne globale observasjonen som mål å øke bevisstheten om det store problemet som ulovlige stoffer representerer for samfunnet."

Foundation for a Drug-Free Europe siden 2004 kanaliserer synspunktene fra hundre Say No To Drugs (SNTD)-organisasjoner og grupper av frivillige over hele Europa (inkludert i Ukraina, Storbritannia og Irland) hvis formål er å informere, for å utdanne offentligheten for øvrig, inkludert de mest sårbare: ungdom, om skadevirkningene av narkotikabruk. Til tross for det som spres av alle organisasjoner med egeninteresser i narkotikavirksomhet, finnes det ingen myke stoffer. Og dette er veldig tydelig på materialene alle disse gruppene brukte, kjent som "Sannheten om narkotika" kampanje.

Det er viktig å minne om at juridisk sett er stoffets tilgjengelighet strengt regulert av de internasjonale narkotikakontrollkonvensjonene (1961, 1971, 1988) og Charter of Fundamental Rights of the European Union (2000/C 364/01) – Direktiv (EU) ) 2017/2103, for å beskytte befolkningen og forhindre ulovlig bruk av dem. Mer spesifikt er beskyttelsen av ungdom gitt av det europeiske charteret om barnets rettigheter – anbefaling 874 (1979) og barnekonvensjonen, art.33, 1989.

Men dataene og lovverket når knapt grasrotnivået til tross for den økende innsatsen fra de berørte institusjonene. Gjennom kontakter med publikum, lærere, foreningsledere eller trenere tilfeldig fra deres stander/telt satt opp på gater, markeder og torg og ved å besøke butikker, er SNTD-teamene vitne til en påfallende mangel på utdanning om dette viktige emnet, og dermed legger veien åpen for disse svært organiserte og mektige nettverkene av narkotikahandlere. Så, for å bidra til å øke bevisstheten til publikum, lærere, samfunnsledere og embetsmenn, distribuerer SNTD-teamene gratis pedagogiske hefter om de 14 mest brukte stoffene og annet pedagogisk videomateriale levert av Foundation for a Drug-Free World i 17 språk. "Utdanning er den progressive oppdagelsen av vår egen uvitenhet" med rette sa filosofen William Durant (1885-1981).

Alle SNTD-frivillige fra Europa er veldig interessert og opptatt av denne feiringen, slik at de kan møte og informere publikum og ungdom og få dem involvert til å ta ansvar for å beskytte seg selv, men også deres familie og venner mot skadevirkningene av narkotikabruk. .

Men narkotikabruk er ikke bare skadelig. Til syvende og sist, på grunn av de vanedannende psykoaktive komponentene, fører narkotikamisbruk til ødeleggelse av brukeren og mer. European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) rapporterte nylig at "narkotikarelatert dødelighet utgjør en betydelig prosentandel av dødsfallene blant unge mennesker i mange europeiske land". I følge siste estimat (31. august 2021) "minst 5,141 2019 dødsfall i overdose skjedde i EU i 5,769. Dette stiger til anslagsvis XNUMX XNUMX dødsfall hvis Norge og Tyrkia er inkludert". En fryktelig uvitenhet! 

Her er noen eksempler fra Europa på SNTD-lag i aksjon i forbindelse med 26. juni-feiringen:

1) Østerrike

Østerrike 01 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 8

I Wien holdt de teltet sitt ved Millennium City, en togstasjon og kjøpesenter, nær Donauinsel (Donauøya). De 8 frivillige delte ut 800 hefter og samlet 40 underskrifter på tavlen med løfte om å holde seg rusfri. I tillegg hadde de sine vellykkede gatemalerier for barna og det ble knyttet betydelige kontakter med foreninger og pedagoger for videre foredrag om narkotika.

2) Belgia

Belgia 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 9

Teamet organiserte i Brussel et åpent hus om narkotikaemnet etterfulgt av et 1-seminar på nederlandsk og fransk. Mer enn 30 personer deltok, veldig interessert i å få faktadata om narkotika. Deretter tok de: 50 heftesett (et sett som inneholder 22 forskjellige hefter om de mest brukte stoffene), 14 infosett og 9 DVDer (med vitnesbyrd og korte presentasjoner) på fransk; 6 heftesett, 7 infosett og 5 DVD-er på nederlandsk; 5 heftesett og 8 infosett på engelsk.

3) Tsjekkia

Tsjekkisk 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 10

Dette året var deres 18. sykkelløp, som startet 13. juni i 10 dager, og dekket rundt 1200 km og krysset 41 byer. Underveis møtte "syklistene og løperne" byens representanter, og samfunnsledere gjorde for å si det mindre, forelesninger på 30 skoler for mer enn 4,500 barn, delte ut 10,000 35,000 løpesedler og 5 XNUMX hefter til publikum, fikk XNUMX TV-reportasjer, flere radioer og aviser, øke bevisstheten om de utallige skadevirkningene av narkotikabruk og spre budskapet om viktigheten av et rusfritt liv.

4) Danmark

Danmark 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 11

Et team på rundt 10 personer ble mobilisert for å holde infostander foran hovedbanestasjonen i København. På denne måten ble 2,300 hefter fra serien The Truth About Drugs og 200 løpesedler delt ut til de forbipasserende. Dette var også en god anledning til å svare på spørsmål om rusmidler og komme i relasjon med interesserte i en oppfølging av russtoffet.

5) Frankrike

Frankrike 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 12

I løpet av uken ble rundt 4,261 160 hefter delt ut for hånd og 1,5 butikker ble besøkt i byer og landsbyer over hele Frankrike som i Paris (med en sanger) og forsteder, Lyon, Pau, Nice, Angers, Auray, Clermont-Ferrand, Riom, Erquy , Cahors og i Marseille som i tillegg fikk på 272 timer rundt XNUMX underskrifter på sine løfter: An Engagement to Stay Drug-Free.  

6) Tyskland

Tyskland 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 13

Infostanden var midt i hovedgaten i Frankfurt i ca. 2,5 timer med 6 hjelpere. Blant de besøkende hadde de en lærer som var interessert i skolen hans, damer fra Techno-Scene på forelesning og en gruppe på 5 jenter (rundt 13 år) som tok med seg hefter til vennene sine. En kom tilbake en halvtime senere for å ta med seg flere hefter for flere venner! 825 hefter ble delt ut og det ble knyttet fruktbare kontakter.

7) Hellas

Hellas 26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika
26. juni-feiring over hele Europa: Sette en stopper for narkotika 14

De var 15 frivillige fra Athen-teamet som delte ut 2,500 hefter i løpet av 1,5 timer i havneområdet i Pireus og også til noen butikker rundt. Mottoet: "Informer folk før forhandlere gjør det". Ungdom, voksne og unge foreldre, alle var interessert i å ha mer data om narkotika og var glade for å få disse informative heftene til dem og vennene deres. Mange relevante spørsmål ble besvart til full tilfredshet.

FDFE og alle de europeiske SNTD-frivillige er svært bekymret for beskyttelsen av ungdom fra de skadelige effektene av narkotikabruk. Det gamle ordtaket "Forebygging er bedre enn kur" har en mye større implikasjon enn det ser ut til: det omfatter ikke bare individet, men familiekretsen og har stor innvirkning på samfunnet og det sosiale livet. I tråd med formålet med 26. juni-feiringen, la oss huske disse ordene til humanisten Ron Hubbard (1911-1986): «Narkotikascenen er verdensomspennende og svømme i blod og menneskelig elendighet. Forskning viser at det mest destruktive elementet i vår nåværende kultur er narkotika.» 

Narkotikaproblemet er ikke et dødsfall. For å redusere rusmiddelbehovet er tidlig opplæring av barna som primærforebygging, gode foreldreeksempler og støtte fra ungdomsforeninger, lokalsamfunn og myndigheter de effektive verktøyene. Faktisk, som det gamle afrikanske ordtaket sier: «Det trengs en hel landsby for å utdanne et barn». Dette er den trygge og fornuftige måten «å nå målet om et internasjonalt samfunn fritt for narkotikamisbruk».

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -