3.1 C
Brussel
Tirsdag, november xnumx, xnumx
EuropaEU suspenderer visumforenklingsavtalen for russere

EU suspenderer visumforenklingsavtalen for russere

EUs utenriksministre er enige om å suspendere visumforenklingsavtalen for russere

30. og 31. august 2022 var Praha vertskap for et uformelt møte med EUs utenriksministre kjent som en Gymnich. Ministrene diskuterte først og fremst to temaer, nemlig EUs forhold til Afrika og den russiske aggresjonen mot Ukraina. Hovedresultatet av møtet var avtale blant medlemsstatene om å suspendere avtalen om forenkling av visum.

Hovedtemaet for utenriksministermøtet var den russiske aggresjonen mot Ukraina og dens konsekvenser. Ministrene ble enige om at de ville forbli samlet i sin tilnærming til Russlands fiendtlige oppførsel, og at de ville gi Ukraina den nødvendige støtten. Spesifikke parametere for fremtidig militær bistand til Ukraina ble også diskutert, med ministrene som også tok for seg mulige skritt for å styrke det europeiske fredsanlegget for å bedre møte behovene til den ukrainske hæren.

Diskusjonene så også et viktig gjennombrudd i visumpolitikken i forhold til Russland. Utenriksministrene ble enige om å suspendere visumforenklingsavtalen som gjør det betydelig lettere for russiske statsborgere å få Schengen-visum.

Når det gjelder vårt forhold til Russland, kan vi ikke fortsette som før. Vi har gjort fremskritt på møtet med utenriksministere og ønsker å fullstendig suspendere avtalen som tillater forenklet utstedelse av visum til borgere av den russiske føderasjonen.

Jan Lipavský utenriksminister

Ifølge minister Lipavský er det imidlertid også nødvendig å oppnå gjensidig forståelse mellom medlemsstatene. På den ene siden er det problemet med nordstatene som grenser direkte til Russland og som ser ankomsten av et stort antall russere. På den annen side har de enkelte medlemslandene ulik holdning til spørsmålet. Det som er viktig nå er at EU-kommisjonen og EU-institusjonene utarbeider et forslag som reflekterer disse ulike aspektene.

Høyrepresentant for unionen for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk Josep Borrell husket på pressekonferansen at EUs medlemsland allerede har betydelig autonomi når de utsteder visum for innreise til sitt eget territorium. "Medlemsstatene har vid skjønn når det gjelder å regulere visumpolitikken. Hvert medlemsland kan dermed også vedta og implementere nasjonale tiltak i forbindelse med utstedelse av visum, sa han.

Heller ikke EUs forhold til Afrika og situasjonen i afrikanske stater i sammenheng med den russiske aggresjonen i Ukraina ble neglisjert. I følge den tsjekkiske utenriksminister Jan Lipavský er det viktig å kjempe mot russisk propagandanarrativene som Russland sprer i regionen, og å tilby afrikanske stater fordelaktig samarbeid med EU, for eksempel innen teknologi. Høyrepresentant Josep Borrell sa at det er viktig å samarbeide med EUs afrikanske partnere på en koordinert måte.

Som en del av en uformell lunsj med de tilknyttede trio-statene diskuterte ministrene det europeiske perspektivet til Georgia, Moldova og Ukraina, og hvordan disse landene kan få hjelp på veien til EU. Fremtiden til Østpartnerskapet, et viktig instrument for samarbeid, ble også diskutert.

Forum 2000-konferansen, for å fokusere på bistand til Ukraina, vil følge på Gymnich-møtet. Temaene vil være det europeiske perspektivet til Ukraina, gjenoppbygging etter krigen, straffen for krigsforbrytelser, demokratiets motstandskraft og sikkerhet.

Les mer:

På grunn av mangel på diplomater: Bulgaria har suspendert visum for russere

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -