0.7 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
bøkerPiratbøker trives på Amazon – og forfattere sier at nettgiganten ignorerer...

Piratbøker trives på Amazon – og forfattere sier at nettgiganten ignorerer svindel

Amazon blir oversvømmet av falske versjoner av bøker, og gjør både kunder og forfattere sinte som sier at nettstedet gjør lite for å bekjempe de litterære svindlerne. 

Forfalskninger solgt av tredjeparter gjennom Amazon spenner fra e-bøker til innbundne og fiksjon til sakprosa - men problemet er spesielt utbredt for lærebøker, hvis skyhøye klistremerkepriser trekker til seg svindlere, sier kilder i forlagsbransjen. 

"Skaden på forfattere er veldig reell," sa Matthew Hefti, en romanforfatter og advokat som har funnet falske versjoner av sin egen bok på Amazon, til The Post. "Det er et så omfattende problem."  

Sluttresultatet er at leserne blir sittende fast med uleselige bøker som blør blekk eller faller fra hverandre, mens forfattere og forlag mister inntekter til forlagspiratene.

Amazon tar imidlertid et kutt i tredjepartssalget uavhengig av om bøkene de sender er ekte eller falske, noe som gir selskapet ingen insentiv til å slå ned på falske falske ting, klager folk i forlagsbransjen. De sier at nettstedet som vanligvis er kjent for rask service, er overdrevent treg til å svare på deres bekymringer om forfalskninger. 

'Sider uleselige'

Martin Kleppmann, en informatikkforsker og akademiker, har sett én-stjernes Amazon-anmeldelser av læreboken hans for datamodellering rulle inn i årevis, med sinte kunder som klager over uleselig tekst, manglende sider og andre kvalitetsproblemer. Han skylder på falsknere, som han sier har solgt piratkopierte versjoner.

«Denne boken er svært dårlig trykket», heter det i en sint anmeldelse av Kleppmanns bok. "Blekk går overalt etter 10 minutters lesing." 

"Sidene skrives ut overlappet," heter det i en annen anmeldelse. "Omtrent 20 sider uleselige." 

"Sidene skrives ut overlappet," sa en anmelder.
En av overlappende og dårlig trykte sider i en påstått piratkopiert tekst.

En tredje anmelder klager over at de måtte bestille Kleppmanns bok fra Amazon tre forskjellige ganger før de fikk et brukbart eksemplar. De to forfalskningene hadde gjennomsiktig papir og andre feil. 

"Jeg ser mange negative anmeldelser som klager på utskriftskvalitet," sa Kleppmann til The Post, og la til at utgiveren hans har bedt Amazon om å fikse problemet, men selskapet har ikke gjort noe. 

Amazon-talsperson Julia Lee sa i en uttalelse til The Post, "Vi prioriterer kunde- og forfattertillit og overvåker kontinuerlig og har tiltak på plass for å forhindre at forbudte produkter blir listet opp."

Amazon brukte mer enn 900 millioner dollar globalt og sysselsatte mer enn 12,000 XNUMX personer for å beskytte kunder mot forfalskning, svindel og andre former for misbruk, sa Lee.

En Amazon-anmelder sa at de måtte kjøpe Kleppmanns bok tre ganger for å finne et ikke-forfalsket eksemplar.

Men Kleppmann er ikke den eneste forfatteren som har slitt med forfalskninger på Amazon. Googles dyplæringsforsker Francois Chollet klaget på falsknere i en populær Twitter-tråd tidligere i juli, og anklaget Amazon for å gjøre «ingenting» for å slå ned på utbredte forfalskede versjoner av læreboken hans. 

"Alle som har kjøpt boken min fra Amazon i løpet av de siste månedene har ikke kjøpt et ekte eksemplar, men en falsk kopi av lavere kvalitet trykket av forskjellige falske selgere," skrev Chollet. "Vi har varslet [Amazon] flere ganger, ingenting skjedde. De falske selgerne har vært i aktivitet i årevis.» 

Selv The Posts egen spaltist Miranda Devine så falske versjoner av boken hennes om Hunter Biden, «Laptop from Hell» spredt på Amazon i fjor.

Etter at Devines utgivere varslet Amazon om problemet, ble forfalskningene værende på nettstedet i flere dager, sa hun. 

Amazon svarte ikke på en forespørsel om kommentar til de spesifikke eksemplene på forfalskninger i denne historien.

'Endeløs kamp med mule'

Amazon krever generelt at forfattere og utgivere finkjemmer nettstedet for forfalskede versjoner av sine egne bøker, for deretter å kjempe seg gjennom lag med byråkrati for å få forfalskningene fjernet, ifølge advokat for intellektuell eiendom Katie Sunstrom. 

"Byrden ligger på selgeren for å få Amazon til å stoppe overtredere og falsknere fra å selge på systemet deres," sa Sunstrom til The Post. "Det er ingen drivkraft på Amazon til å ta vare på det." 

Kleppmanns utgiver, O'Reilly Media, sa til The Post at det rutinemessig sender inn klager til Amazon om falske selgere, men at selskapet ofte er trege med å ta tak i bekymringene deres. 

"Det er et endeløst spill med mule der kontoer ganske enkelt dukker opp igjen dager eller uker senere," sa O'Reilly visepresident for innholdsstrategi Rachel Roumeliotis til The Post, og la til at Amazon vil svare på "individuelle symptomer som oppdaget av utgivere" men gjør ingenting for å stoppe den "systemiske strømmen" av forfalskninger. 

Et eksempel på en påstått piratkopiert bok fra Amazon.

"Amazon bruker mye tid på å prøve å bekjempe oppfatningen at markedsplassen opprettholder svindel fordi det er kjent at det er et problem - men plattformen og retningslinjene er bygget på måter som letter det," sa Roumeliotis. 

Forfalskninger som spres ukontrollert kan sette forfatternes karrierer i fare, ifølge Hefti. 

Utover å kutte i fortjenesten forfattere tjener på bøker de allerede har utgitt, teller ikke falske salg mot offisielle salgstall. Lavere salgstall vil i sin tur gjøre det vanskeligere for forfattere å inngå fremtidige bokavtaler, sa Hefti. 

"Modellen er så utnyttende for forfattere," sa han. "Jeg vet ikke engang om det er noe å fikse det, i hvert fall ikke uten at Amazon må bruke massevis av penger og tape en haug med eksisterende fortjeneste."

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -