5.5 C
Brussel
Søndag februar 25, 2024
ENTERTAINMENTHvis du ikke har noe imot, få gratis med Romain Gutsy!

Hvis du ikke har noe imot, få gratis med Romain Gutsy!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.


Romain Gutsy er egentlig ikke en nykommer. Faktisk kjenner jeg ham lenge. La meg fortelle deg en sann historie.

I 1994, i Paris, Frankrike, dro jeg til et sted som heter Chesterfield Café, i en gate som slutter på den berømte Champs Elysée. Chesterfield Café, som ikke eksisterer lenger, var en god kafé-konsert og faktisk var jeg der for å overvære en konsert med det kjente rockebandet Soul Asylum. I den perioden var Soul Asylum på toppen av mange internasjonale hitlister med sangen deres "Runaway Train" (en sang som ville fortjent en hel artikkel i seg selv) som ble solgt for millioner. Den store kafé-konserten var fullsatt.

Til åpningsakten hadde Soul Asylum invitert et band ved navn Daffy Plays Mandola, som faktisk var Romains band. Spesialiteten deres var irsk musikk, og mer spesifikt covers fra The Pogues, med tradisjonell irsk instrumentering med banjo, mandolin og blikkfløyte. Det var en merkelig åpningsakt som først, de spilte i mer enn en time (og jeg lærte senere av Dave Pirner, Soul Asylum-sanger, at han elsket Romain og bandet hans, musikalsk og humant, og insisterte på å få dem til å spille en time) , og da fordi de har satt fyr på rommet som om de var nattens hovedband.

Etter Daffy Plays Mandolas show, gikk Soul Asylum på scenen, og de startet med å dedikere «Runaway Train» til Romains band. Men den viktigste delen av natten, for meg, kom senere. På et tidspunkt fusjonerte begge bandene på scenen, og til sammen spilte de den sprøeste versjonen av The Pogues "Dirty Old Town" (som faktisk ikke er skrevet av The Pogues, men uansett). Elektriske mettede gitarer blandet med mandolin og blikkfløyte, sterke trommer, en generell punksmak og en blanding av grunge med tradisjonell folk, det var den beste versjonen av sangen jeg noensinne har hørt. Og publikum var i transe.

Så nå vet du at jeg har møtt Romain Gutzi for lenge siden. Det var et av prosjektene hans, og faktisk hadde han mange andre av forskjellige sjangere, og jeg fulgte karrieren hans langveisfra en stund. Enhver musiker som kjente ham har betraktet ham som en ganske god eklektisk musiker og en stor komponist. Så på et tidspunkt på 2000-tallet forsvant han. Jeg aner ikke hvorfor og aldri hørt om ham igjen, før nylig, da han kom tilbake i 2021 med sitt første (så vidt jeg vet) soloprosjekt og et album kalt "When Leonard Met Dolly", som er fullt av flotte originale sanger, selv om jeg synes at produksjonen kunne vært bedre (alltid lett å være kritiker, skal du si). Men i dag er utgivelsesdagen for den nye singelen hans «If You Don't Mind», og det rocker absolutt.

Romain Gutsy Hvis du ikke har noe imot, få gratis med Romain Gutsy!
Hvis du ikke har noe imot, få gratis med Romain Gutsy! 2

Sangen inneholder litt av filosofien til denne mannen som alltid har vært med et spesielt sinn i musikkmiljøet. Ingen narkotika, ingen politikk, ingen enkel sex og en trang til frihet, det er faktisk mannen jeg kjente. Likevel har Romain Gutsy mye humor og en følelse av selvhån som gjør at kreasjonene hans aldri blir for alvorlige. Det var slik jeg mottok "hvis du ikke har noe imot". En solid og skarp produksjon som han har gjort med Marc Bentel, en sørafrikansk musiker som nå har et produksjonsstudio i Florida, et arrangement som gjør det vanskelig å kategorisere det i én enkelt sjanger, og en utrolig særegen stemme som snakker direkte til din sjel.

Jeg er ærlig talt veldig glad for å ha Romain Gutsy tilbake i virksomheten, og jeg håper å snakke med ham snart og kanskje dele et intervju her. I mellomtiden, nyt sangen, jeg er ganske sikker på at det er den første av en lang rekke utrolige spor:

Og hvis du vil se en video av sangen (ikke det tidligere utgitte sporet, men en interessant versjon med live-instrumentalister), er den her:

Her er noen lenker:

https://www.instagram.com/romaingutsy/

https://romaingutsy.art/

Les mer:

Åpne døren til himmelen med Adam Aronson

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -