-0.9 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
ØkonomiRådet vedtok et felles EU-vindu for toll

Rådet vedtok et felles EU-vindu for toll

For å gjøre internasjonal handel enklere, forkorte fortollingstiden og redusere risikoen for svindel, bestemte EU seg for å opprette en enkelt vindu for tollen. I dag vedtok rådet nye regler som setter hensiktsmessige vilkår for digitalt samarbeid mellom toll- og partnermyndigheter.

Enkeltvindusmiljøet vil gjøre det mulig for tollvesenet og andre myndigheter å automatisk verifisere at de aktuelle varene overholder EU-krav og at nødvendige formaliteter er gjennomført.

Mer enn 60 ikke-toll-EU-handlinger samt nasjonal ikke-tolllovgivning på områder som helse og sikkerhet, miljø, landbruk, fiskeri, internasjonal arv og markedsovervåking må håndheves ved ytre grenser. Dette krever ytterligere dokumenter på toppen av tolldeklarasjoner og påvirker hundrevis av millioner bevegelser av varer hvert år.

Jeg er glad for at vi bestemte oss for å opprette et enkelt vindu for tollvesenet, siden det vil gjøre handel med EU mye enklere. Alle relevante myndigheter ved EUs ytre grenser vil kunne få tilgang til relevante data elektronisk og samarbeide lettere om grensekontroller. Vi vil lettere kunne håndheve våre høye europeiske standarder på områder som helse og sikkerhet, miljø, landbruk eller internasjonal arv. Jeg er sikker på at enkeltvinduet vil gjøre vareavklaringen mye raskere. Dette vil påvirke hundrevis av millioner varebevegelser hvert år.Zbyněk Stanjura, Tsjekkias finansminister

Effektiv fortolling og kontroll er avgjørende for å la handelen flyte jevnt og samtidig beskytte EU-borgere, bedrifter og miljøet. Når den er fullstendig implementert, virksomheter vil ikke lenger måtte levere dokumenter til flere myndigheter gjennom ulike portaler. Enkeltvindusmiljøet vil gjøre det mulig for tollvesenet og andre myndigheter å automatisk verifisere at de aktuelle varene overholder EU-krav og at nødvendige formaliteter er gjennomført.

De nye reglene forventes å øke den jevne flyten av handel og vilje over landegrensene bidra til å redusere den administrative byrden for handelsmenn, spesielt ved å spare tid og gjøre klareringen enklere og mer automatisert.

Bakgrunn og neste trinn

Kommisjonen fremmet forslaget om opprettelse av EUs miljø med ett vindu for toll og endringsforordning (EU) nr. 952/2013 29. oktober 2020. Rådet vedtok sitt forhandlingsmandat 15. desember 2021. Forhandlingene mellom medlovgiverne endte i en foreløpig avtale 19. mai 2022. Dagens vedtak av den endelige teksten betyr at denne forordningen nå kan signeres på Europaparlamentets november II-plenum og deretter publiseres i Den europeiske unions offisielle tidsskrift.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -