1.1 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
KulturI Ukraina ble det foreslått en begjæring om overgang til det latinske alfabetet

I Ukraina ble det foreslått en begjæring om overgang til det latinske alfabetet

En begjæring er registrert i Ukraina med et forslag om overgang av det ukrainske alfabetet fra kyrillisk til latin, ifølge en referanse på den offisielle nettsiden til landets statsoverhode.

"Vennligst vurder muligheten for å bytte det ukrainske alfabetet til det latinske alfabetet innenfor rammen av det moderne engelske alfabetet. Det er nok grunner for en slik overgang, og de er åpenbare», heter det i begjæringen.

For å bli vurdert av statsoverhodet må den samle inn 25,000 XNUMX underskrifter.

Ideen ble tidligere popularisert av sekretæren for National Security Council of Ukraina Oleksiy Danilov. Ifølge ham burde avvisningen av det kyrilliske alfabetet bli mye diskutert i landet, men da ble denne ideen oppfattet negativt.

Etter krigens start i februar ble ideen om en overgang til det latinske skriften populær igjen. Sekretæren for det nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet uttalte seg mot bruken av det russiske språket i landet, og sa at det «bør forsvinne fra Ukrainas territorium helt» og at engelsk og ukrainsk bør være obligatorisk.

For øyeblikket er det også en begjæring som krever et lovforbud mot kringkasting av russiske filmer i landet og en begrensning på distribusjon av russisk litteratur.

Photo by Arash Asghari on Unsplash

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -