3.7 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
NyheterHvordan antikulten FECRIS prøver å unnslippe skylden

Hvordan antikulten FECRIS prøver å unnslippe skylden

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

FECRIS (European Federation of Centres for Research and Information on Sects and Cults), en paraplyorganisasjon finansiert av den franske regjeringen, som samler og koordinerer «anti-kult»-organisasjoner i hele Europa og utenfor, har vært temaet. av flere av artiklene våre nylig, for deres støtte til den russiske propagandaen, som hadde startet langt før den nåværende invasjonen av Ukraina, men som nylig kulminerte gjennom deres russiske representanter.

Siden FECRIS er en fransk registrert organisasjon, hvis president André Frédéric er et belgisk medlem av parlamentet i Wallonia (en av de tre selvstyrende regionene i Belgia) og en belgisk senator, følte de også at de var i søkelyset. de bør reagere for å unngå å bli stemplet som fiendtlige agenter av franske myndigheter. Så i stedet for å ta tydelig avstand fra sine russiske medlemmer, hvis hatefulle ytringer og voldelige uttalelser mot Ukraina nå er svært godt dokumentert, bestemte de seg nylig for å publisere et slags motangrep på nettsiden deres.

FECRIS hevder å være feilaktig stemplet som "pro-russisk"

De hevder at de er "systematisk angrepet av en organisert bevegelse som støtter kultiske/sekteriske organisasjoner", og feilaktig stemplet som "pro-russiske", og de fremmer et merkelig argument som de forventer vil rettferdiggjøre dem: "FECRIS regner ukrainske foreninger blant sine medlemmer."

Selv om det ikke endrer noe på det faktum at de har jobbet med Kreml i årevis og har støttet utrolige anti-vestlige og anti-ukrainske uttalelser og handlinger i løpet av denne tiden, tenkte vi at vi burde grave i deres påstand om å ha "ukrainsk medlemmer». Og det vi fant er interessant.

På nettsiden deres viser de to ukrainske medlemsforeninger. Den ene er “Dneprpetrovsk City Center for the help to Victims of Destructive Cults – Dialogue”, som faktisk ikke har publisert én linje på deres nettside siden 2011. Det ser ut til at denne medlemsforeningen stoppet sin aktivitet for mer enn 10 år siden, men fortsatt er på nettstedet FECRIS for å øke antall medlemmer.

FECRIS ukrainsk representant i "Forsvar av ortodoksien fra vantro"

Den andre er "FPPS – Family and Personality Protection Society". Selv om nettsiden deres ikke er aktiv siden 2014 (som betyr siden Maidan-revolusjonen), fant vi ut at et av medlemmene deres, som talte under det siste arrangementet de organiserte i Odessa 21. februar 2014, mindre enn en uke før den russiske invasjonen begynte, var Vladimir Nikolaevich Rogatin, en ukrainsk stipendiat som er styremedlem i det all-ukrainske apologetiske senteret i navnet til St. John Chrysostom (Moskva-patriarkatet), og underviser ved Kazan Federal University, i Russland. Det all-ukrainske apologetiske senteret i navnet til St. John Chrysostoms aktiviteter er "Forsvar av ortodoksien fra vantro, ikke-ortodokse, hedenske, okkulte og gudløse vrangforestillinger". Mål som forteller hele historien.

Vladimir Rogatin - Hvordan antikulten FECRIS prøver å unnslippe skylden
Vladimir Rogatin - FECRIS ukrainske representant

Rogatin er en interessant karakter. Han presenterer seg nesten jevnt som den ukrainske representanten for FECRIS, og er faktisk veldig "pro-russisk". Siden 2010 skrev han om virkningen av "kulter" og ikke-ortodokse religioner på samtiden Ukraina. Og siden "Euromaidan".[1] , skrev han en serie artikler for å vise hvordan endringene i Ukraina ble ledet av nye religiøse bevegelser ("kulter", i hans sinn) så vel som muslimer, og hvordan den russisk-ortodokse kirken ville blitt forfulgt under de nye styringsorganene, peker på det han kalte "den juridiske nihilismen fra myndighetenes side i forhold til ortodokse troende".

FECRIS-representant: Ukraina plaget av satanisme

I 2014 begynte han å tilskrive årsaken til Euromaidan den skadelige innflytelsen fra nye religiøse bevegelser. Han la til at de allerede var bak det som hadde skjedd i Ukraina i 2004 (oransje revolusjon).[2] Det var helt på linje med visepresidenten til FECRIS Alexander Dvorkin som gjorde det samme i samme periode.

I juli 2014 var han også en av de første, om ikke den første, som spredte ideen om at Ukraina var plaget av satanisme, som han knyttet til nazismen. I et intervju med bankfax.ru:

"Det er en økning i innflytelsen og tilstedeværelsen av ulike typer sataniske kulter i Ukraina, sa Volodymyr Rogatin, tilsvarende medlem av European Federation of Centres for Research and Information on Sekterisme (FECRIS). Ifølge ulike estimater er det mer enn hundre sataniske grupper som opererer i landet vårt, med totalt rundt 2,000 tilhengere.»

Noen måneder senere utviklet han seg i et annet intervju i en Russisk avis:

"Ifølge Vladimir Rogatin, et korrespondentmedlem av European Federation of Centres for Research and Information on Sekterisme, bosatt i Nikolaev, 'i minst tre år har graffiti blitt oppdatert foran treverket (symboler på WotanJugend). Denne nynazistiske gruppen, som har eksistert i Russland og Ukraina i flere år, forkynner tilbedelsen av guden Wotan (Odin). Å dømme etter meldingene på gruppens internettressurser, deltok medlemmene aktivt i begivenhetene på Uavhengighetsplassen i Kiev. I følge Rogatin, "etter at de kom tilbake fra Maidan, malte de hele byen med graffiti." Noen av WotanJugend-medlemmene sluttet seg deretter til Azov-bataljonen.»
Rogatin Moskva - Hvordan antikulten FECRIS prøver å unnslippe skylden
Vladimir Rogatin i Moskva

I januar 2015 deltok han sammen med andre representanter for FECRIS på en stor russisk-ortodoks begivenhet i Moskva, XXIII International Christmas Educational Readings, hvor han forklarte hvordan de "neo-hedenske kultene" opererte i Ukraina.

Siden fortsatte han å publisere om kulter og satanisme i Ukraina, og la deltakelsen av ukrainske muslimer til sin retorikk om årsakene til den (ikke elskede) Euromaidan.

FECRIS inspirerende Kremls apparatchiks

Det er interessant å merke seg at denne retorikken om satanisme som plager Ukraina og er årsaken til Euromaidan, ikke har falt for døve ører. Faktisk er det i dag en reell trend for høytstående russiske regjeringsledere å bruke det og rettferdiggjøre krigen med nødvendigheten av å "avsatanisere" Ukraina. Nummer 2 i Sikkerhetsrådet i den russiske føderasjonen Alexei Pavlov erklærte nylig: "Jeg tror at med fortsettelsen av den 'spesielle militæroperasjonen' blir det mer og mer presserende å gjennomføre avsataniseringen av Ukraina, eller som leder av den tsjetsjenske republikken Ramzan Kadyrov sa det treffende, dens 'fullstendige av-shaitanisering2'". Han la til at "hundrevis av sekter opererer i Ukraina, trent for et bestemt formål og flokker." Pavlov nevnte "Satans kirke", som angivelig "spredde seg over Ukraina". "Ved bruk av nettverksmanipulasjon og psykoteknologi gjorde den nye regjeringen Ukraina fra en stat til en totalitær hypersekt," sa Pavlov.

Selv den franske presidenten Macron har blitt kalt en "ynklig og lurvete liten satanist" av TV-programleder Vladimir Soloviev (På Rossiya 1, hoved-TV Chanel i Russland). Og Putin selv, den 30. september, fremstilte annekteringen som en hellig krig mot Vesten, som hjelper Ukraina med å forsvare seg, rettferdiggjort fordi «De [Vesten] beveger seg mot åpen satanisme». Så bra gjort FECRIS, du er en hit!

Var det et anstendig forsvar?

Så til slutt, selv om vi ikke sier at alle ukrainere tilknyttet FECRIS er pro-russiske, og selv om vi er enige om at FECRIS faktisk har ukrainske medlemmer, legger vi merke til at en av de to ukrainske FECRIS-medlemsforeningene er død i mer enn 10 år, og den andre har vært assosiert med og representert av en av de mest pro-russiske ukrainerne, som har presset på (og inspirert) Kremls propaganda (som alle russiske FECRIS-medlemmer) mot Ukraina siden 2014.

Så, var det et anstendig forsvar for å hevde at FECRIS hadde ukrainske medlemmer?


[1] Euromaidan er navnet som ble gitt til de proeuropeiske protestene protestene ble utløst av den ukrainske regjeringens plutselige beslutning om ikke å undertegne associeringsavtalen mellom EU og Ukraina, i stedet for å velge tettere bånd til Russland. Ukrainas parlament hadde overveldende godkjent å fullføre avtalen med EU, mens Russland hadde lagt press på Ukraina for å avvise det.

[2] Vladimir Nikolaevich Rogatin, 2014, "Funksjoner ved forskningstilnærmingene i studiet av nye religiøse bevegelser i det moderne Ukraina", QUID: Investigación, Ciencia y Tecnología, 1401-1406

[3] Shaitanisering: Shaitan, Sheitan er et arabisk ord som betyr djevel. I en bredere forstand kan sheitan bety: demon, pervers ånd. Dette begrepet er etymologisk avledet fra arameisk og hebraisk: satan

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -