7.6 C
Brussel
Mandag november 27, 2023
NyheterKirken Scientology i London vinner ytterligere anerkjennelse ved øvre tribunal

Kirken Scientology i London vinner ytterligere anerkjennelse ved øvre tribunal

Kirken av Scientology i London vant nettopp en appell over anerkjennelsen av kapellet som et sted for "offentlig religiøs tilbedelse".

Saken handlet ikke om å bli anerkjent som en ekte religion, ettersom dette allerede ble bekreftet av høyesterett i 2013 (og den nye ankeavgjørelsen starter med rette med disse ordene: «1. Scientology er en religion.”) i R. (Hodkin) mot Registrar General. Saken dreide seg snarere om hvorvidt kapellet skulle anses som et offentlig gudstjenesterom, i henhold til eksisterende rettspraksis.

Kirken av Scientology i London hadde uttalt at kapellet og tilhørende lokaler skulle være skattefri som sted for offentlig religiøs tilbedelse (fra ikke-husholdning", en skatt på eiendommer som ikke brukes til bolig), og HM Revenue & Customs var uenig. En dommer i første instans var enig med HM Revenue & Customs, og saken ble anket av kirken for Upper Tribunal (Lands Chamber) i London.

Appeldommerne hørte bevis og eksperter fra begge deler og konkluderte med at kapellet var et sted for "offentlig religiøs tilbedelse" og at det og de fleste delene av kirkebygningen faktisk skulle unntas, og opphevet den tidligere kjennelsen.

I deres lange dom i 146 poeng, datert 5. januar 2023, beskrev de kirkebygningen som en «imposant Portland steinfasade [som] har balkonger og flaggstenger som ikke ville se malplassert ut i Vatikanet.» De uttalte at estimatene for Kirkens totale medlemstall i Storbritannia varierer mye, og skrev at "medieanslag har variert fra 15,000 118,000 tilhengere til så mange som XNUMX XNUMX", men at søndagsgudstjenestene bare ble deltatt av små menigheter, andre Scientology tjenester som er mer i kjernen av Scientology religiøs praksis ("In Scientology, legges det større vekt på andre former for overholdelse.»).

Ikke desto mindre gjorde dommerne det klart at tallene ikke var innsatsen, det eneste problemet er «om alle 'forsvarlig disponerte personer' er kvalifisert til å delta i og delta i tilbedelseshandlingene som utføres der.»

Og her er konklusjonen deres: 

"Når vi tar bevisene som helhet, er vi helt fornøyd med at kapellet ved London Church på det aktuelle tidspunktet i 2013 var et sted for offentlig religiøs tilbedelse, og at det har fortsatt å være slik. Selve bygningen indikerer med permanent skilting og merkevarebygging at det er et sted hvor fremmede er velkomne, inkludert for å delta på gudstjenester. Kirken inviterer aktivt ikke-scientologer som ikke har hatt noen tidligere betydelig kontakt med religion å delta i tjenestene deres som en måte å introdusere dem for budskapet og oppmuntre dem til å oppdage mer. Den bruker konvensjonell annonsering i sine lokaler, som er åpne for besøkende hver dag, i tillegg til jungeltelegrafen, e-postinvitasjoner og nettstedet. Dens ambisjon er ikke begrenset til å trekke sine eksisterende medlemmer nærmere, eller tiltrekke deres nærmeste venner og familie, og strekker seg tydeligvis til alle som kommer."

Derfor ga domstolen kirken fritak fra ikke-hjemmel vurdering og avgjorde at Scientology kapellet var et sted for offentlig religiøs tilbedelse. 

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -