7.4 C
Brussel
Fredag ​​desember 8, 2023
Nyheter61% av amerikanerne stoler ikke på AI fordi det er en trussel...

61% av amerikanerne stoler ikke på AI fordi det er en trussel mot menneskehetens fremtid

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I følge en fersk meningsmåling skaper den raske utviklingen av kunstig intelligens (AI) teknologi mistillit blant et flertall av amerikanere, som mener det utgjør en potensiell trussel mot menneskehetens fremtid.

Undersøkelsen utført av Reuters / Ipsos avslørte at over to tredjedeler av amerikanerne uttrykker bekymring for de negative virkningene av kunstig intelligens (AI). 61 % av alle spurte mennesker trodde at kunstig intelligens til og med kunne utgjøre en trussel til sivilisasjonen.

Fremveksten av AI-applikasjoner, som OpenAIs ChatGPT chatbot, har drevet integreringen av AI i hverdagen, noe som har ført til økt offentlig bevissthet og diskusjon. Ikke bare allmennheten, men også lovgivere og AI-selskaper deler disse bekymringene, noen av dem krever regulatoriske tiltak for å møte disse bekymringene.

Antallet amerikanere som forventer negative konsekvenser av kunstig intelligens er tre ganger høyere enn de som ikke gjør det. Undersøkelsen viste at 61 % av respondentene mener AI utgjør en risiko for menneskeheten, mens bare 22 % var uenige, og 17 % forble usikre.

Selv om folk uttrykker bekymring for kunstig intelligens, har spørsmål knyttet til kriminalitet og økonomi høyere prioritet for dem. I følge undersøkelsen støtter 77 % av de spurte økte politimidler for å bekjempe kriminalitet, og 82 % er bekymret for risikoen for en resesjon.

Nettundersøkelsen, som ble gjennomført mellom 9. mai og 15. mai, undersøkte 4,415 amerikanske voksne. Resultatene har et troverdighetsintervall, som måler nøyaktighet, på pluss eller minus 2 prosentpoeng.

Written by Alius Noreika

Les mer:

Farene ved AI, hva snakket Biden spesifikt om med Microsoft, Google og andre administrerende direktører?

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -