11.7 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
ReligionKristendomDen ortodokse kirken i Ukraina flytter til en ny kalender

Den ortodokse kirken i Ukraina flytter til en ny kalender

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Synoden i den ortodokse kirken i Ukraina godkjente overgangen til den nye julianske kalenderen fra 1. september, melder Reuters.

Det betyr at Kirken nå skal feire jul 25. desember i stedet for 7. januar. Andre faste helligdager vil også bli flyttet, men endringen gjelder ikke i påsken, da datoen varierer.

Kirken viser til at uavhengig av Kirkemøtets vedtak kan menigheter og klostre fortsatt bruke den gamle kalenderen.

Selv om overgangen til den nye kalenderen må godkjennes av kirkens lokale råd 27. juli med deltagelse av lekfolket, har Metropolitan Epiphanius og en rekke andre biskoper avklart at saken faktisk er løst og endringen vil finne sted fra begynnelsen av september.

Det ble tidligere rapportert at den ukrainske gresk-katolske kirken også har til hensikt å bytte til en annen kalender.

Tidligere har Zelenskys regjering vært nølende med å motsette seg den Moskva-støttede kirken i Ukraina, for ikke å krysse noen grenser for religiøs ytringsfrihet eller bryte europeiske eller internasjonale normer som beskytter religiøse rettigheter. Zelensky ønsket ikke å fornærme tilhengerne av denne kirken, og innså tydelig at i rekkene til dens prester og tilbedere er det mange patriotiske ukrainere, hvorav noen kjemper i frontlinjen mot russerne.

Men bevis på at kirkeledere opptrådte i varierende grad som fullmektiger for fienden, forårsaket et skifte i opinionen midt i offentlig press for handling.

Mer enn 50 prester, ifølge de siste dataene, er under etterforskning for samarbeid med russiske styrker. En av de mest kjente er far Mykola Yevtushenko, som sies å ha samarbeidet med russerne under deres voldsomme 33-dagers okkupasjon av Bucha, og tilbyr velsignelser til okkupasjonssoldatene og oppfordret sine sognebarn til å ønske de invaderende styrkene velkommen. I tillegg til å prøve å støtte invasjonen på vegne av kirken sin, har han også kåret lokale innbyggere som mest sannsynlig vil motstå okkupasjonen av Bucha, en by nordvest for Kiev som har blitt et ordord for russiske krigsforbrytelser.

I september og november fant politiaksjoner i bygningene til UOC pro-russisk litteratur og russiske pass. Tidligere denne måneden ble Metropolitan Pavel, abbed i Lavra, satt i husarrest i forkant av høringer for å avgjøre om han oppfordret til religiøse splittelser og berømmet den russiske invasjonen. Paulus sier at handlingene mot ham og utvisningen av munkene fra klosteret var politisk motivert.

Kreml prøver å bruke ukrainske myndigheters handlinger mot UOC som et våpen i propagandaformål. I april ble vestlige medier, inkludert Politico, og menneskerettighetsorganisasjoner bombardert av tusenvis på tusenvis av spambot-e-poster som påstår å komme fra vanlige russiske borgere som uttrykte dyp bekymring for at Ukraina «provoserte en interreligiøs krig». Spammeldinger fra falske kontoer hevder at den ukrainske presidenten kaster munker ut på gaten i strid med internasjonale normer og trosfrihet.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -