16.7 C
Brussel
Søndag, september 24, 2023
KulturEt skuespill om tsar Boris III fra Bulgaria som skal fremføres på...

Et skuespill om tsar Boris III fra Bulgaria som skal fremføres på Edinburgh International Festival

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Stykket vil også bli presentert på Bulgarias ambassade i London i slutten av juli og begynnelsen av september – før og etter festivalen i Edinburgh

Den engelske teatertroppen «Out of the Forest» forbereder et stykke om tsar Boris III med tittelen «The Short Life and Mysterious Death of Boris III, Tsar of the Bulgarians».

Den spilles under Edinburgh International Festival i august. Stykket vil også bli presentert på den bulgarske ambassaden i London i slutten av juli og begynnelsen av september – før og etter festivalen i Edinburgh.

Forfatteren av stykket er Joseph Kulen, som også spiller rollen som tsar Boris III.

Forestillingen inkluderer bulgarske og jødiske folkesanger fremført live.

"Det korte livet og den mystiske døden til Boris III, tsaren av Bulgaria", er en del av den dramatiske europeiske historien på 20-tallet, som minner om hvordan 50,000 XNUMX bulgarske jøder ble reddet fra deportasjon og død, men deres liv ble betalt for med den påfølgende døden til den bulgarske tsaren, som døde under ukjente omstendigheter. En historie som verden har glemt», heter det i kommentaren til stykket.

"Det er ingen bedre tid enn nå for å dele denne historien, når antisemittisme i Storbritannia og Europa er på vei oppover, for ikke å snakke om konflikten som finner sted i Ukraina," skrev forfatteren. "Bulgaria motsatte seg det når ingen andre gjorde det - hvorfor?" han legger til.

“Inngripende manus, innsiktsfull humor og suverene musikalske mellomspill. Enten du er en jazzfan, en historieinteressert eller bare noen som liker å fange historier fra det virkelige livet, er dette et must-see, sier Boris IIIs barnebarn Cyril fra Saxe-Coburg.

Stykket vil være tilgjengelig på The Pleasance, som er blant de tre foretrukne spillestedene på Edinburgh Festival og har en svært konkurransedyktig line-up. Forestillingen vil bli presentert på «Queen Dome»-scenen, som har 174 seter.

Fotokreditt: Lost Bulgaria

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -