-1.1 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiSerbiske gruvearbeidere oppdaget et verdifullt arkeologisk funn på bredden av...

Serbiske gruvearbeidere oppdaget et verdifullt arkeologisk funn ved bredden av Donau

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Et verdifullt arkeologisk funn på bredden av Donau, ikke langt fra Bulgaria – serbiske gruvearbeidere oppdaget et gammelt romersk skip med et 13 meter langt skrog i en gruve.

En gravemaskin i Dramno-gruven nær byen Kostolats avdekket et fullt bevart eldgammelt skip. Ifølge eksperter stammer den fra romertiden.

«Jeg må innrømme at dette var en overraskelse fordi det viser at romerne allerede var stasjonert her i de første årene av vår tidsregning. Dette tyder på at de tilsynelatende allerede var til stede på tidspunktet for Cæsarene eller kort tid før, sier Miomir Korac, som er sjefarkeologen i Viminacium Park.

Ikke langt fra funnet ligger den arkeologiske parken Viminacium – rester av en gammel romersk by, som trolig hadde en befolkning på 45,000 XNUMX mennesker, samt en hippodrome, et palass, et amfiteater, et forum. Ifølge historikere var det oppdagede fartøyet trolig en del av byens elveflotilje.

"Hver oppdagelse vi gjør her - og vi gjør oppdagelser hver dag - lærer oss noe om livet i fortiden," sier Miomir Korac.

Funn i den arkeologiske parken så langt inkluderer gullfliser, skulpturer, mosaikker, våpen og restene av tre mammuter.

Foto: http://viminacium.org.rs/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -