8.4 C
Brussel
Lørdag april 20, 2024
internasjonaltDen internasjonale domstolen oppfordrer Israel til å forhindre «folkemord» i Gaza

Den internasjonale domstolen oppfordrer Israel til å forhindre «folkemord» i Gaza

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Fredag ​​26. januar oppfordret FNs høyesterett Israel til å ta alle tiltak for å forhindre folkemord på Gazastripen. Den etterlengtede avgjørelsen ble tatt av Den internasjonale domstolen (ICJ) med base i Haag, Nederland.

I tillegg ba domstolen Israel om å gi tilgang til Gaza. Den understreket at Israel raskt og effektivt bør legge til rette for levering av tjenester og akutt humanitær hjelp som kreves av palestinere for å håndtere deres levekår.

Den israelske statsministeren understreket at ICJ ikke tok fra Israels rett til å forsvare seg, men at han var opprørt over at domstolen hadde erklært seg kompetent til å avgjøre sakens realitet. Han fortsatte med å hevde at Israel førte en rettferdig krig mot Hamas-monstrene som hadde drept, kidnappet, voldtatt og torturert israelske borgere, og at det ville fortsette å gjøre det så lenge Hamas utgjorde en trussel mot Israels sikkerhet og eksistens.

Som svar på denne utviklingen fordømte Israels statsminister Benyamin Netanyahu raskt Sør-Afrikas påstander om «folkemord» i Gaza som opprørende. understreket at ICJ ikke tok fra Israels rett til å forsvare seg, men at han var opprørt over at domstolen hadde erklært seg kompetent til å avgjøre sakens realitet. Han fortsatte med å hevde at Israel førte en rettferdig krig mot Hamas-monstrene som hadde drept, kidnappet, voldtatt og torturert israelske borgere, og at det ville fortsette å gjøre det så lenge Hamas utgjorde en trussel mot Israels sikkerhet og eksistens.

Reaksjoner fra flere land

Sør-Afrika hyllet en «avgjørende seier for styre av internasjonal lov og et viktig skritt i søken etter rettferdighet for det palestinske folket». Det sørafrikanske utenriksdepartementet mente at domstolen "har fastslått at Israels handlinger i Gaza er sannsynlig folkemord og har indikert midlertidige tiltak på dette grunnlaget", og takket den "for sin raske avgjørelse".

Palestinske myndigheters utenriksminister Riyad al-Maliki uttalte seg i en videomelding. Fredagens ordre er "en viktig advarsel om at ingen stat er over loven", sa han. "Stater har nå en klar juridisk forpliktelse til å avslutte Israels folkemordskrig mot det palestinske folket i Gaza."

Hamas, som har hatt makten i Gaza siden 2007, hyllet «en viktig utvikling» som etter deres syn «isolerer Israel» på den internasjonale scenen.

Ministeren for nasjonal sikkerhet, en ekstremt høyreorientert skikkelse, anser de forhåndstiltakene som Israel har bedt om av Den internasjonale domstolen for å være antisemittiske, og oppfordrer Israel til ikke å etterkomme denne avgjørelsen.

USA reagerte også gjennom en talsmann for utenriksdepartementet: «Vi fortsetter å tro at anklagene om folkemord er ubegrunnede, og merker oss at domstolen ikke fant folkemord eller oppfordret til våpenhvile».

Den europeiske union ba om "full og umiddelbar" implementering av denne beslutningen, ønsket velkommen av flere land, inkludert Tyrkia, Iran og Spania.

Du kan les hele ICJ-ordren her og se hele videoen av dommen her..

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -