9.8 C
Brussel
Torsdag februar 22, 2024
internasjonaltG7 forplikter seg til å stoppe innfasingen av russisk oljeimport

G7 forplikter seg til å stoppe innfasingen av russisk oljeimport

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

G7-ledererklæring

Syttisju år senere valgte nå president Putin og hans regime å invadere Ukraina i en uprovosert angrepskrig mot et suverent land. Hans handlinger bringer skam over Russland og de historiske ofrene til dets folk. Gjennom sin invasjon av og handlinger i Ukraina siden 2014, har Russland brutt den internasjonale regelbaserte ordenen, spesielt FN-pakten, unnfanget etter andre verdenskrig for å skåne påfølgende generasjoner fra krigens svøpe.

I dag var vi beæret over å få selskap av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy. Vi forsikret ham om vår fulle solidaritet og støtte til Ukrainas modige forsvar av dets suverenitet og territorielle integritet, og dets kamp for en fredelig, velstående og demokratisk fremtid innenfor dets internasjonalt anerkjente grenser, med frihetene og frihetene som så mange av oss nyter i dag.

I dag, den 8. mai, minnes vi, lederne av gruppen på syv (G7), sammen med Ukraina og det bredere globale samfunnet slutten på andre verdenskrig i Europa og frigjøringen fra fascismen og det nasjonalsosialistiske terrorveldet, som forårsaket umåtelige ødeleggelser, usigelige grusomheter og menneskelig lidelse. Vi sørger over millioner av ofre og tilbyr vår respekt, spesielt til alle de som betalte den ultimate prisen for å beseire det nasjonalsosialistiske regimet, inkludert de vestlige allierte og Sovjetunionen.

President Zelenskyy understreket Ukrainas sterke beslutning om å beskytte sin suverenitet og territorielle integritet. Han uttalte at Ukrainas endelige mål er å sikre full tilbaketrekking av Russlands militære styrker og utstyr fra hele Ukrainas territorium og å sikre dets evne til å beskytte seg selv i fremtiden, og takket G7-medlemmene for deres støtte. I denne forbindelse understreket Ukraina at de er avhengige av sine internasjonale partnere, spesielt på G7-medlemmer, for å gi nødvendig bistand innen forsvarskapasiteten, samt med sikte på å sikre en rask og effektiv utvinning av Ukrainas økonomi og å sikre dens økonomiske og energisikkerhet. Ukraina har inngått diskusjoner med internasjonale partnere om sikkerhetsmekanismer for en levedyktig fredsløsning etter krigen. Ukraina er fortsatt forpliktet til å jobbe tett med G7-medlemmene for å støtte Ukrainas makroøkonomiske stabilitet i møte med utfordringene fra den fullskala russiske invasjonen, massiv ødeleggelse av kritisk infrastruktur og forstyrrelse av tradisjonelle skipsruter for ukrainsk eksport. President Zelenskyy bemerket sitt lands forpliktelse til å opprettholde våre felles demokratiske verdier og prinsipper, inkludert respekt for menneskerettigheter og rettsstaten.

I dag har vi, G7, forsikret president Zelenskyy om vår fortsatte beredskap til å påta oss ytterligere forpliktelser for å hjelpe Ukraina med å sikre sin frie og demokratiske fremtid, slik at Ukraina kan forsvare seg nå og avskrekke fremtidige aggresjonshandlinger. For dette formål vil vi fortsette vår pågående militær- og forsvarshjelp til de ukrainske væpnede styrker, fortsette å støtte Ukraina i å forsvare dets nettverk mot cyberhendelser, og utvide vårt samarbeid, inkludert om informasjonssikkerhet. Vi vil fortsette å støtte Ukraina i å øke landets økonomiske og energisikkerhet.

Sammen med det internasjonale samfunnet har vi, G7, gitt og lovet ytterligere støtte siden starten av krigen på over 24 milliarder USD for 2022 og utover, både økonomisk og materiell. I de kommende ukene vil vi trappe opp vår kollektive kortsiktige økonomiske støtte for å hjelpe Ukraina med å lukke finansieringshull og levere grunnleggende tjenester til folket, samtidig som vi utvikler alternativer – i samarbeid med ukrainske myndigheter og internasjonale finansinstitusjoner – for å støtte langsiktig utvinning og gjenoppbygging. I denne forbindelse hilser vi etableringen av Det internasjonale pengefondets multidonoradministrerte konto for Ukraina velkommen og EU-kunngjøringen om å utvikle et Ukrainas solidaritetsfond. Vi støtter Verdensbankgruppens støttepakke til Ukraina og Den europeiske banken for gjenoppbygging og utviklings motstandspakke.

Vi oppfordrer alle partnere til å slutte seg til vår støtte til det ukrainske folket og for flyktninger, og å hjelpe Ukraina med å gjenoppbygge sin fremtid.

Vi gjentar vår fordømmelse av Russlands uprovoserte, uforsvarlige og ulovlige militære aggresjon mot Ukraina og de vilkårlige angrepene mot sivile og sivil infrastruktur, som har resultert i en forferdelig humanitær katastrofe i hjertet av Europa. Vi er rystet over det store tapet av menneskeliv, angrep på menneskerettighetene og ødeleggelsene som Russlands handlinger har påført Ukraina.

Under ingen omstendigheter kan sivile og de som ikke tar aktiv del i fiendtlighetene være legitime mål. Vi vil ikke spare noen innsats for å holde president Putin og arkitektene og medskyldige til denne aggresjonen, inkludert Lukasjenko-regimet i Hviterussland, ansvarlige for deres handlinger i samsvar med internasjonal lov. For dette formål vil vi fortsette å jobbe sammen, sammen med våre allierte og partnere rundt om i verden. Vi bekrefter vår støtte til alle anstrengelser for å sikre full ansvarlighet. Vi ønsker velkommen og støtter det pågående arbeidet med å etterforske og samle bevis på dette, inkludert av aktor for Den internasjonale straffedomstolen, den uavhengige granskingskommisjonen som er gitt mandat av FNs menneskerettighetsråd og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas oppdrag for eksperter.

Vi fordømmer videre Russlands forsøk på å erstatte demokratisk valgte ukrainske lokale myndigheter med illegitime. Vi vil ikke anerkjenne disse handlingene i strid med Ukrainas suverenitet og territorielle integritet.

Vi vil fortsette å motvirke Russisk strategi for desinformasjon, som bevisst manipulerer den globale – inkludert den russiske – offentligheten i håp om å skjule det russiske regimets skyld for denne krigen.

Vår enestående pakke med koordinerte sanksjoner har allerede betydelig hindret Russlands angrepskrig ved å begrense tilgangen til finansielle kanaler og evnen til å forfølge deres mål. Disse restriktive tiltakene har allerede en betydelig innvirkning på alle russiske økonomiske sektorer – finans, handel, forsvar, teknologi og energi – og vil øke presset på Russland over tid. Vi vil fortsette å pålegge president Putins regime alvorlige og umiddelbare økonomiske kostnader for denne uforsvarlige krigen. Vi forplikter oss kollektivt til å ta følgende tiltak, i samsvar med våre respektive juridiske myndigheter og prosesser:

  • For det første forplikter vi oss til å fase ut vår avhengighet av russisk energi, blant annet ved å fase ut eller forby import av russisk olje. Vi vil sørge for at vi gjør det på en rettidig og ryddig måte, og på måter som gir verden tid til å sikre alternative forsyninger. Når vi gjør det, vil vi jobbe sammen og med våre partnere for å sikre stabile og bærekraftige globale energiforsyninger og rimelige priser for forbrukere, inkludert ved å akselerere reduksjonen av vår totale avhengighet av fossilt brensel og vår overgang til ren energi i samsvar med våre klimamål. .
  • For det andre vil vi iverksette tiltak for å forby eller på annen måte forhindre levering av nøkkeltjenester som Russland er avhengig av. Dette vil forsterke Russlands isolasjon på tvers av alle sektorer av økonomien.
  • For det tredje vil vi fortsette å iverksette tiltak mot russiske banker knyttet til den globale økonomien og systemkritiske for det russiske finanssystemet. Vi har allerede alvorlig svekket Russlands evne til å finansiere sin angrepskrig ved å sikte på sentralbanken og dens største finansinstitusjoner.
  • For det fjerde vil vi fortsette vår innsats for å bekjempe det russiske regimets forsøk på å spre propagandaen. Respektable private selskaper bør ikke gi inntekter til det russiske regimet eller til dets tilknyttede selskaper som mater den russiske krigsmaskinen.
  • For det femte vil vi fortsette og heve kampanjen vår mot finanselitene og familiemedlemmer, som støtter president Putin i hans krigsinnsats og sløser med ressursene til det russiske folk. I samsvar med våre nasjonale myndigheter vil vi innføre sanksjoner mot flere personer.

Vi fortsetter å samarbeide med våre internasjonale partnere og inviterer dem til å stå sammen med oss ​​og følge etter med lignende handlinger, inkludert for å hindre sanksjonsunndragelse, omgåelse og utfylling.

President Putins krig forårsaker globale økonomiske forstyrrelser, påvirker sikkerheten til global energiforsyning, gjødsel og matforsyning, og funksjonen til globale forsyningskjeder generelt. De mest sårbare landene rammes hardest. Sammen med partnere globalt, trapper vi opp vår innsats for å motvirke disse negative og skadelige virkningene av denne krigen.

President Putins krig mot Ukraina setter global matsikkerhet under alvorlig belastning. Sammen med FN oppfordrer vi Russland til å avslutte sin blokade og alle andre aktiviteter som ytterligere hindrer ukrainsk matproduksjon og eksport, i tråd med deres internasjonale forpliktelser. Unnlatelse av å gjøre det vil bli sett på som et angrep på å mate verden. Vi vil øke innsatsen for å hjelpe Ukraina med å fortsette å produsere med tanke på neste høstsesong og eksport, inkludert via alternative ruter.

Til støtte for FNs Global Crises Response Group vil vi ta opp årsakene til og konsekvensene av den globale matkrisen gjennom en Global Alliance for Food Security, som vårt felles initiativ for å sikre fremdrift og koordinering, og annen innsats. Vi vil samarbeide tett med internasjonale partnere og organisasjoner utenfor G7, og med sikte på å transformere politiske forpliktelser til konkrete handlinger som planlagt av ulike internasjonale initiativer som Food and Agriculture Resilience Mission (FARM) og sentrale regionale oppsøkende initiativer, inkludert mot land i Afrika og Middelhavet. Vi gjentar at sanksjonspakkene våre er nøye målrettet for ikke å hindre levering av humanitær bistand eller handel med landbruksprodukter, og bekrefter på nytt vår forpliktelse til å unngå restriksjoner på mateksport som påvirker de mest sårbare.

G7 og Ukraina står samlet i denne vanskelige tiden og i deres søken etter å sikre Ukrainas demokratiske, velstående fremtid. Vi forblir samlet i vår beslutning om at president Putin ikke må vinne krigen mot Ukraina. Vi skylder minnet til alle de som kjempet for frihet i andre verdenskrig, å fortsette å kjempe for den i dag, for folket i Ukraina, Europa og det globale samfunnet.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -