-0.1 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
EuropaUtdanning og forebygging – en beskyttelse mot narkotikabruk

Utdanning og forebygging – en beskyttelse mot narkotikabruk

Christian Mirre
Christian Mirre
PhD. i vitenskaper, har en Doctorat d'Etat ès Sciences fra University of Marseille-Luminy og har vært langtidsbiolog ved det franske CNRSs seksjon for biovitenskap. For tiden representant for Foundation for a Drug Free Europe.

Utdanning og forebygging – en beskyttelse mot narkotikabruk

Narkotikabruk: Direktøren for European Monitoring Centre on Drug and Drug Addiction (EMCDDA) i presentasjonen av narkotikarapporten for 2021 (*), uttalte: "I dag har narkotika blitt et mye mer gjennomgripende problem, et problem som på en eller annen måte påvirker alle viktige politikkområder. Vi ser også diversifisering, både i produktene som er tilgjengelig og menneskene som bruker dem”. Rundt 83 millioner (eller 28.9 %) av voksne (i alderen 15-64) i EU anslås å ha brukt illegale rusmidler i løpet av livet, og dette bør betraktes som et minimumsestimat.

Ifølge erfaringene på bakken i et tjuetalls europeiske land fra teamene av frivillige fra de hundre Say No To Drugs (SNTD) foreningene og gruppene, ble kontaktene etablert med ungdom og foreldre enten gjennom forelesninger i skoler og foreninger eller individuelt på deres stander holdt på steder og markeder, la de merke til stor uvitenhet om skadevirkningene av de mest brukte psykoaktive stoffene inkludert alkohol og cannabis.

Selv om mange offentlige publikasjoner, statistikker og midlertidige handlinger utgis, når de ikke effektivt ut til offentligheten generelt, og spesielt tenåringene som er mest sårbare. Altfor ofte er SNTD-teamene også vitne til defortryllelsen av mange lærere og lærere som klager over mangel på tid og materiell for å forebyggende og riktig utdanne elever og unge studenter om de negative - for ikke å si helseskadelige - virkningene av ulovlig narkotikabruk og konsekvenser for deres utvikling og liv.

Når de står overfor narkotikaproblemet, har nasjonale, regionale og lokale myndigheter ansvaret for å gi sine mennesker og ungdom den trygge og effektive helsevern og omsorg de fortjener. Dette er nedfelt i FNs internasjonale konvensjoner om narkotikakontroll (1961, 1971, 1988), Den europeiske unions charter og også spesifikt i barnekonvensjonen (art.33). Til tross for dette, i de siste tiårene, har bred og smart publisitet for alkohol og cannabis blomstret, basert på egeninteresser, ikke bare for narkotikahandlere og deres mektige nettverk, men også for produserende selskaper og på Dark Web/online for andre kraftige rusmidler.

Når det gjelder de ulovlige stoffene, fra et helsesynspunkt og innvirkning på økonomien, er det på tide at de styrende organer og berørte offentlige etater tar alvor for å forhindre deres kostbare skadevirkninger på samfunnet for øvrig. Faktisk, bare å ta i betraktning fortjenesten som er oppnådd, men å neglisjere de påfølgende kostnadene for behandlinger og støtte til de narkomane, de falske hjelpemidlene som "skadereduksjonen", forseelsene og undertrykkelsen, og tapet av produktivitet, er en kortsiktig evaluering i stedet for å ta hensyn til ta hensyn til økonomiske, helsemessige og livsmessige byrder på lang sikt. Denne kloke bekymringen var allerede formulert på 13-tallet: "Det er bedre og mer nyttig å møte et problem i tide enn å søke en løsning etter at skaden er gjort". Dessverre er det ikke denne orienteringen som dominerer å gi etter for tendensiøst press. Og helheten fører til progressiv oppløsning, ikke bare av familieenheten, men også av det sosiale og økonomiske.

Hva er det manglende beskyttelseselementet og hva kan gjøres?

Under sine narkotikaforebyggende kampanjer på bakken la SNTD-frivillige merke til ungdommene og til og med foreldrene hadde en åpenbar mangel på faktisk relevante data om emnet, noe som gjorde dem til et lett bytte for "forhandlerne".

Utdanning om rusfaget er for tiden det viktigste svake punktet når det unektelig burde være nøkkelpunktet: "Utdanning er en progressiv oppdagelse av vår egen uvitenhet" sa historikeren og filosofen William J. Durant (1885-1981). Og kunnskapen er viktig når man håndterer bruk av ulovlige skadelige stoffer og stoffer.

Faktisk er det første trinnet for en effektiv beskyttelse å styrke ungdommen og enhver person med de riktige dataene om hva narkotika er og hva de gjør for å øke bevisstheten deres om emnet, og gi dem muligheten til å gjøre en informert beslutning om å forbli rusfri og å ha passende svar på ethvert forslag fra eventuelle forhandlere.

Et annet poeng å ta hensyn til er det juridiske, sosiale og kulturelle miljøet barnet utvikler seg i. Faktisk blir ungdommen utsatt for en rekke påvirkninger som fungerer som risikofaktorer eller forebyggende faktorer. De inkluderer familie, skole, jevnaldrende, nabolag, fritid, sosiale nettverk osv. Disse sistnevnte er også involvert i utdanningen av ungdommen. Blant disse påvirkningene har forfattere (Hill et al. 2018; Trujillo et al. 2019) vist at atferden og praksisen til foreldre har en sterk innvirkning på ungdommens sannsynlighet for å motsette seg eller bukke under for narkotikabruk og er også avgjørende for tidlig forebygging av rusproblemene.

Ved siden av eller til støtte for EUs narkotikastrategi og de statlige organene for narkotikabeskyttelse er det sivilsamfunns aksjoner på bakken gjennom dets foreninger. I denne rammen gjør Foundation for a Drug-Free Europe (FDFE) og dets europeiske SNTD-er som en del av deres forebyggingsprogram The Truth About Drugs tilgjengelig pedagogisk materiale (hefter, DVDer, manualer)** og videoer på nettet for lærere og lærere og holder foredrag på enkle forespørsler.

Det grunnleggende prinsippet "Det er bedre å forebygge enn å helbrede" myntet av filosofen D. Erasmus (ca. år 1500) er mer enn noen gang sant i vårt nåværende samfunn når vi vurderer narkotikaverdenen. I sine arbeider på 1960-tallet uttalte humanisten og forfatteren L. Ron Hubbard (1911-1980): "Forskning har vist at det mest destruktive elementet i vår nåværende kultur er narkotika." Så, en faktabasert utdanning om narkotika vil hjelpe ungdom og befolkning til å ta sunnere livsstilsvalg og til å nyte et tryggere og sunnere liv fordi menneskelig elendighet også er i kjølvannet av narkotikabruk. Dermed vil bare kunnskapen beskytte og tillate at målene og drømmene går i oppfyllelse.

Så, med tanke på at rusforebygging begynner med utdanning, la oss bruke dette til å bygge et bedre samfunn!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -