1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
bøkerUkraina stemmer for å begrense russiske bøker og musikk

Ukraina stemmer for å begrense russiske bøker og musikk

Ukraina avslutter boken om mange russiske forfattere og vender det døve øret til fiendens musikk også.

Det ukrainske parlamentet vedtok søndag en lov som stopper utskrift av bøker av russiske statsborgere med mindre de gir fra seg det russiske passet og blir statsborgere i Ukraina. Forbudet gjelder bare de forfatterne som hadde russisk statsborgerskap etter Sovjetunionens sammenbrudd i 1991.

Bøker trykt i Russland, dets allierte Hviterussland og okkupert ukrainsk territorium kan heller ikke lenger importeres, og spesiell tillatelse kreves for import av bøker på russisk fra andre land.

En annen lov vedtatt søndag setter bremsene på musikk av russiske borgere etter 1991 spilt av medier og på offentlig transport. Det tvinger også TV- og radiosendinger til å spille av mer ukrainskspråklig tale og musikkinnhold. Ukrainas president Volodymyr Zelensky forventes å signere lover som vil sette grenser for russiske bøker og musikk i Ukraina. Den ukrainske presidentens pressetjeneste/utdeling via REUTERS

"Lovene er laget for å hjelpe ukrainske forfattere å dele kvalitetsinnhold med et bredest mulig publikum, som etter den russiske invasjonen ikke aksepterer noe russisk kreativt produkt på et fysisk nivå," sa Ukrainas kulturminister Oleksandr Tkachenko.

Lovene vil tre i kraft når Ukrainas president Volodymyr Zelensky signerer dem som forventet.

De nye mandatene er det siste fremstøtet fra Ukraina for å kvitte seg med Russlands innflytelse over landet i en prosess kalt «russifisering». En av lovene ville forby import av bøker fra Russland, Hviterussland eller okkupert ukrainsk territorium. REUTERS/Stringer

Ukraina hevder at trekkene er nødvendige for å angre århundrer med Russisk politikk ment å slette Ukrainas kultur, mens Russland har sagt at slike tiltak bare undertrykker det store antallet russisktalende i Ukraina.

Med postledninger

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -