17.8 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
Human Rights"Sikker digital offentlig plass" er aldri viktigere, sier Türk

"Sikker digital offentlig plass" er aldri viktigere, sier Türk

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Volker Türk sendte ut en klar oppfordring om å beskytte og utvide samfunnsrommet, og hevdet at det er den eneste måten å gjøre oss alle i stand til å «spille en rolle i det politiske, økonomiske og sosiale livet, på alle nivåer, fra lokalt til globalt».

Hatytringer blir ukontrollert

Han sa at med mer og mer beslutningstaking som migrerer på nettet, "med private selskaper som spiller en overdimensjonert rolle, har det aldri vært viktigere å ha et åpent, trygt digitalt offentlig torg".

Og likevel sliter statene og «mislykkes ofte» med å beskytte nettrom for det felles beste, «svinger mellom en laissez-faire-tilnærming som har tillatt vold og farlige hatytringer forbli ukontrollert, og overordnede regelverk brukes som en kose mot de som utøver sine ytringsfrihetsrettigheter, inkludert journalister og menneskerettighetsforkjempere," la han til.

Invester i flerspråklige markeder

Han oppfordret storbedrifter til å trappe opp og øke investeringene i å forebygge og reagere på skader på nettet, spesielt i det ikke-engelskspråklige miljøet, og understreket at "å gjøre forretninger hvor som helst krever at du kan gjøre det trygt, i tråd med Veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter».

FNs rettighetssjef sa at utskjæring av samfunnsrom var nøkkelen til menneskerettigheter, for fred, utvikling og for "bærekraftige og motstandsdyktige samfunn", men kommer under mer og mer press fra unødige restriksjoner og lover.

Dette inkluderer undertrykkelse av fredelige forsamlinger, nedleggelser av internett og mobbing og trakassering på nettet.

Utvid plass som en "forutsetning"

"Stater må øke innsatsen for å beskytte og utvide samfunnsrommet som en forutsetning for at mennesker skal kunne nyte bærekraftig alle andre rettigheter som er nedfelt i Menneskerettighetserklæringen, fra tilgang til helsetjenester og rent vann og kvalitetsutdanning til sosial beskyttelse og arbeidstakerrettigheter”, hevdet Mr. Türk.

Presset på det sivile rommet fortsetter til tross for det inspirerende engasjementet fra sivilsamfunnsgrupper, fortsatte han.

«Sivilsamfunnet er en nøkkelen muliggjør tillit mellom regjeringer og befolkningen de tjener og er ofte broen mellom de to. For at regjeringer skal redusere barrierer for offentlig deltakelse, må de beskytte denne plassen, til fordel for alle – både online og offline».

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -