2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
KulturTolstoj og Dostojevskij ut fra ukrainske lærebøker

Tolstoj og Dostojevskij ut fra ukrainske lærebøker

Det russiske språket og litteraturen er fullstendig droppet fra læreplanen i Ukraina etter sjette klasse, kunngjorde utdannings- og vitenskapsdepartementet i landet. Pushkin, Tolstoy og Dostoyevsky vil bli erstattet av Lafontaine, O'Henry, Anna Gavalda, Robert Burns, Heine, Adam Mickiewicz, Pierre Ronsard, Goethe...

Det ukrainske utdanningsdepartementet kunngjorde at verkene til russiske og hviterussiske forfattere ble fjernet fra læreplanene for utenlandsk litteratur, skriver "Standartnews.com".

 I stedet er det ifølge en uttalelse fra instituttet lagt til verk av utenlandske forfattere, for å ta hensyn til den litterære prosessen og alderskarakteristikkene til studentene – fra O. Herni og Anna Gavalda til Jean de Lafontaine, Eric- Emmanuel Schmitt og andre. I stedet for russiske poeter kommer mesterverk av forfattere som Robert Burns og Johann Wolfgang von Goethe inn.

Revisjonen av programmet er et resultat av krigen i Ukraina. Avgjørelsen var ventet etter at utdanningsminister Andriy Vitrenko i juni kunngjorde en plan for å fjerne alle verk som glorifiserer den russiske hæren, inkludert Leo Tolstojs Krig og fred.

Fra russiskspråklig litteratur inkluderer programmet forfattere som Nikolai Gogol og Mikhail Bulgakov, hvis liv og verk er nært knyttet til Ukraina. "De tolv stolene" av Ilya Ilf og Yevgeny Petrov og "Babiy Yar" av Anatoly Kuznetsov forblir i tilleggsprogrammet.

 Øyeblikk fra historieprogrammet er også revidert med tanke på den nye historiografiske utviklingen:

Sovjetunionen, for eksempel, blir sett på som en "imperial type regjering";

"Russlands væpnede aggresjon mot Ukraina" siden 2014 vil bli studert på skolen;

Begreper som «rasisme» introduseres – en tolkning av russisk ideologi og sosial praksis på Vladimir Putins tid, relatert til Russlands «sivilisatoriske rolle» og russisk militær ekspansjonisme;

Vi vil også studere konseptet "russisk verden" - "Russkiy mir" - konseptet om et fellesskap orientert rundt Russland, dets kultur og språk, som ifølge Ukraina og andre land og politikere i Europa er grunnlaget for moderne imperialisme og revansjisme.

Foto av Olena Bohovyk / pexels

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -