20 C
Brussel
Onsdag september 20, 2023
Redaktørens valgItalia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en...

Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat

Lettori protesterte utenfor universitetsministerens kontor i Roma over Italias unnlatelse av å overholde kommisjonens frist for betaling av oppgjør som forfaller under domstolens diskrimineringsavgjørelse fra 2006.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers underviser i engelsk ved «La Sapienza»-universitetet, Roma og har publisert mye om diskrimineringsspørsmålet.

Mer fra forfatteren

Lettori protesterte utenfor universitetsministerens kontor i Roma over Italias unnlatelse av å overholde kommisjonens frist for betaling av oppgjør som forfaller under domstolens diskrimineringsavgjørelse fra 2006.

Grunnleggende traktaten av Roma fra 1957 ga Europakommisjonen fullmakt, som traktatens vokter, til å ta overtredelsessaker mot medlemsstatene for antatt brudd på deres traktatforpliktelser. Den bestemte videre at når domstolen fastslo unnlatelse av å oppfylle en forpliktelse, måtte den ansvarlige medlemsstaten treffe de nødvendige tiltak for å etterkomme domstolens dom.

Kanskje på grunn av optimismen som omgikk avtalen om den historiske traktaten, forutså ikke underskriverne behovet for ytterligere tiltak for å sikre at medlemsstatene respekterte dommene fra domstolen. Erfaring skulle bevise at en slik optimisme tok feil og at ytterligere tiltak faktisk var nødvendig. I Maastricht-traktaten ble det derfor innført en ny bestemmelse for å gjøre det mulig for kommisjonen å ta oppfølgende håndhevingssaker for ikke-implementering av tidligere overtredelsesavgjørelser, og domstolen til å ilegge pengestraff for medlemsstatene der den mente at kommisjonen hadde bevist sin sak.

Disse tiltakene, spesielt når de tas sammen, vil virke tilstrekkelige for å avhjelpe brudd på EU-lovgivningen. At kommisjonen måtte gå tilbake til den første fasen og starte nye krenkelsessaker for manglende gjennomføring av en andre trinns håndhevingsavgjørelse var ikke forutsett i ordningene. Likevel er dette nøyaktig hva som har skjedd i tilfellet med den langvarige diskrimineringen av fremmedspråkslektorer (Lettori) ved italienske universiteter, med alle de medfølgende menneskelige kostnadene involvert.

Omstendighetene som har gitt opphav til denne unormale tilstanden ble beskrevet i tidligere artikler i The European Times. Kort sagt, i 2006 vant kommisjonen en håndhevingssak C-119 / 04, som den hadde tatt mot Italia for manglende gjennomføring av en 2001 overtredelsesavgjørelse av domstolen. På sin side ble den første krenkelsessaken tatt for ikke-implementering av 2 Allué kjennelser fra domstolen, hvorav den første dateres tilbake til 1989.

I den høyprofilerte sak C-119/04 hadde kommisjonen bedt om ileggelse av dagbøter på €309,750 XNUMX på Italia for dets fortsatte diskriminering av Lettori. Italia introduserte en siste liten lov fra 2004 som tildeler Lettori en rekonstruksjon av karriere fra datoen for første ansettelse med referanse til parameteren deltidsforsker eller bedre parametere. Domstolen mente at vilkårene i loven kunne, hvis de ble implementert riktig, avhjelpe diskrimineringen, frafalt de anbefalte bøtene.

I etterfølgende korrespondanse med kommisjonen i umiddelbar etterkant av kjennelsen fra 2006, forsikret Italia kommisjonen om at vilkårene i loven fra 2004 ble, og vil fortsette å bli, anvendt fullt ut. På grunnlag av disse "faste forsikringene", daværende kommissær for sysselsetting, sosiale saker og likestilling. Vladimír Špidla, kunngjort i en pressemelding fra 2007 at kommisjonen avsluttet sin overtredelsessak mot Italia.

2 1 Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat
Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat 8

Verdien av disse "faste forsikringene" ble bevist av en påfølgende kommisjonsbeslutning om å åpne en pilotprosedyre (en mekanisme som ble introdusert for å løse tvister i minnelighet med medlemslandene og forhindre bruk av krenkelsessaker) mot Italia i 2011. Som i løpet av de påfølgende ti årene dette Den diplomatiske prosedyren klarte ikke å oppnå formålet, og kommisjonen åpnet fulle overtredelsessaker mot Italia i september 2021 for manglende gjennomføring av håndhevingsavgjørelsen fra 2006.

Hvis forsikringene som ble gitt tilbake i 2007 om etterlevelse av domstolens kjennelse fra 2006 var i strid med plikten til lojalt samarbeid som ble pålagt medlemsstatene i deres forretninger med Kommisjonen, så vil Italias oppførsel i løpet av denne overtredelsessaken for gjennomføring av den kjennelsen er likeså. I september 2021 pressemelding Kommisjonen ga Italia to måneder på seg til å iverksette tiltak for å etterkomme domstolens kjennelse fra 2006. Til tross for en betydelig ekstra utsettelsesperiode, iverksatte ikke Italia tilstrekkelige tiltak. Kommisjonen flytter til stadiet med begrunnet uttalelse i januar 2022, og i sin andre pressemelding av saksbehandlingen advarte Italia om at de nå hadde 2 måneder på seg til å betale forlikene til Lettori for å unngå eventuell henvisning av saken til domstolen.

Fire måneder etter deres demonstrasjon i desember i fjor samlet Lettori seg igjen på torsdag utenfor kontorene til universitetsminister Anna Maria Bernini for å protestere mot at forlikene etter den begrunnede uttalelsen ikke var inngått. Ministerens kontorer ligger på venstre bredd av Tiberen, innen lett gangavstand fra Campidoglio på høyre bredd. Som FLC CGIL, Italias største fagforening, påpekte i sin siste åpent brev til minister Bernini, dette er stedet hvor retten til likebehandling ble nedfelt som en bestemmelse i den historiske Roma-traktaten.

Ved å plassere retten til likebehandling i sammenheng med de generelle rettighetene til europeiske borgere, uttaler Kommisjonen at retten «kanskje er den viktigste rettigheten under fellesskapsretten, og et vesentlig element i europeisk statsborgerskap». En hypotetisk kommisjonstjenestemann som var til stede utenfor universitetsministerens kontor torsdag, ville ha observert en samling av Lettori fra alle EU-medlemsstatene, og protesterte mot at denne retten holdes tilbake. Faktaarkene som ble distribuert av disse Letttori ville ha informert tjenestemannen om hvordan diskrimineringen vedvarer til tross for 4 klare lønnsavgjørelser fra domstolen i linjen av rettspraksis som løper fra banebrytende. Allué-kjennelse  av 1989. Følgelig har ingen av Lettoriene som var tilstede ved protesten noen gang jobbet under likeverdige behandlingsforhold som burde være automatisk i henhold til traktaten.

I overtredelsessaker kan klagere, selv om de ikke er teknisk part i saksbehandlingen, bidra til kommisjonens sakspapirer og forklaringer. Klager, Asso.CEL.L, en «La Sapienza»-basert arbeidsforening i Roma, med bistand fra Italias største fagforening, FLC CGIL, gjennomførte en landsomfattende folketelling av mottakerne av håndhevingskjennelsen fra 2006, deres tjenestetid, og parametrene for deltidsforsker eller bedre parameter passende for rekonstruksjoner av karrierer. Fra denne databanken kunne en effektiv organisasjon foreta oppgjørene på grunn av Lettori i løpet av noen uker.

3 Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat
Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat 9

Utvekslinger mellom medlemsstatene og Kommisjonen er konfidensielle i overtredelsessaker. Følgelig vet ikke Lettori hvordan Italia foreslår å reagere på kommisjonens ultimatum om å betale forlikene som skal betales i henhold til loven fra 2006. Etterretninger fra lokale universitetsadministrasjoner tyder på at italienske myndigheter vil prøve å verdsette bosettingene på grunnlag av den kontroversielle Gelmini-loven fra 2011.

Gelmini-loven, vedtatt fem år etter domstolens kjennelse, hevder å tolke den samme kjennelsen. Bortsett fra frekkheten ved å lovfeste for å tolke en kjennelse fra den europeiske unions toppinstitusjon, er Gelmini-lesingen av kjennelsen i strid med kjennelsene avsagt av lokale italienske domstoler i intervallet mellom domstolens dom og datoen for vedtak av Gelmini selv. Mens disse lokale rettsavgjørelsene tildelte Lettori-saksøkerne en uavbrutt rekonstruksjon av karrieren fra datoen for første ansettelse, begrenser Gelmini-loven gjenoppbyggingen til årene før 1995 - en grense som ikke er foreskrevet i domstolens setning. En annen åpenbar mangel ved loven er at dens vilkår ikke aritmetisk kan sørge for de eventuelle mer gunstige parametrene til kjennelsen fra 2006.

4 Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat
Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig medlemsstat 10

Skulle Italia foreslå å anvende betingelsene i Gelmini-loven, kan dette være katalysatoren for å få kommisjonen til å henvise saken til domstolen. Reaksjonene på dette utsiktene var blandet blant demonstrantene utenfor minister Berninis kontorer. Mens noen Lettori ville ønske en eventuell domstoltolkning av hvordan Gelmini hadde tolket domstolens kjennelse fra 2006, pekte andre på det faktum at dette ville forlenge overtredelsesbehandlingen med ytterligere to år.

Kurt Rollin, en tidligere foreleser ved «La Sapienza»-universitetet i Roma, er Asso.CEL.L-representant for pensjonerte Lettori. Da han snakket utenfor minister Berninis kontor, sa han:

«Kommisjonen mener at likebehandling er den viktigste rettigheten under traktaten. Likevel, som rekorden viser, har Italia holdt tilbake denne retten fra Lettori i flere tiår. Av hensyn til europeiske borgere må eksisterende institusjonelle ordninger endres slik at uforsonlige medlemsland ikke kan ignorere traktatrettigheter på ubestemt tid."
- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -