8.9 C
Brussel
onsdag 21. februar 2024
ENTERTAINMENTSe til himmelen med Supa Philly – Fantastisk UFO-progrock!

Se til himmelen med Supa Philly – Fantastisk UFO-progrock!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Bror O'Sullivan
Bror O'Sullivan
Bro O'Sullivan er en musikkjournalist som elsker musikk. Det høres kanskje innlysende ut, men det er det ikke. Kritikere er noen ganger ikke elskere. Alle anmeldelser han skriver for The European Times handler om oppdagelser han elsket, eller i det minste likte, og som han vil at du skal gi en sjanse til å lytte til.

Jeg vet ikke om du noen gang har vært en fan av Yes, Marillion, eller til og med Genesis, tilbake i tiden. Jeg var. Og i dag kommer jeg ikke med nykommere, men med oldtimers som jeg synes fortjener en stor applaus for deres siste utgivelse «Look To The Sky – Philly Mix». Navnet deres: Supa Philly. Og den har den smaken av 70-tallets neo-progrock som jeg alltid har likt godt.

Navnet deres forteller deg hvor de kommer fra. For de som ikke er helt våkne denne morgenen: Philadelphia. Det er ikke et nytt band, men et legendarisk band dannet på 70-tallet, laget av gale musikere som pleide å spille inn med The Who, opptre med The Monkees, James Taylor og andre som unge mennesker aldri har hørt om, og det er synd. De skilte seg og ble omdannet flere ganger; og i dag, siden 2021 (deres siste re-formasjon) består bandet av fire originale medlemmer, David Christopher, Frank McDonnell, Randy Cantor og Dick Sherwood, pluss en stor kvinnelig sanger, Michele Ricco.

Nå, hvorfor skulle jeg plage deg med slike dinosaurer, kan du fortelle meg. Fordi de er gode, og du elsker god musikk! Men rett før for å snakke musikk, la oss snakke om betydningen av sangen. For det er ikke en sang som kommer fra ingensteds. Det handler om UFO. Ja, UFO, du hørte meg. Gutta var der allerede på 70-tallet, og den gang (selv på 80-tallet) visste alle at UFO ikke var noen BS. Sinnet var åpent (for mye noen ganger), og øynene lette etter liv overalt. "Look to the Sky" (tittelen på sangen jeg vil dele i dag) refererer til den dagen i 1978 da Frank McDonnell og Dick Sherwood så et svart, trekantet fly flyte over Atlantic City Expressway klokken 3. Jeg aner ikke om de var på narkotika den kvelden (så mange var det), men jeg har ingen grunn til å vantro det de sier de har sett. Og de tok det tilstrekkelig seriøst til å allerede ha spilt inn to sanger om det, den ene var den tredje.

Ideen med sporet: kanskje hvis de menneskene som kommer fra andre steder (den store verdensrommet) ville lande på jorden og bestemme seg for å bli, ville de være i stand til å bringe fred ved å få «planeten til å gjenforenes». Det kan høres litt uvirkelig ut eller til og med en merkelig utopi. Det er ikke. Siden science-fiction-litteratur alltid har vært en fremgangsvektor og bidratt til å skape nye realiteter, skaper den slags sanger også nye realiteter. Bare ideen om at ting kan være annerledes kan gjøre hele forskjellen i den verden. Vel, det er min erfaring, og jeg takker alltid kunstnerne, jordens drømmere, som om de ikke var her, ville verden forbli dyster for alltid.

Sangen er et mesterverk av prog-rock, med noen smaker (og mer enn smaker) av gospel-pop-rock. Sangerne har utrolige stemmer, og som bandet sier, de synger uten auto-tunes, de spiller ekte instrumenter, og de blir definitivt ikke oppvasket.

Det er en flott komposisjon med utmerkede arrangementer, og ærlig talt, det er den typen rockemusikk som hjelper deg å heve og få bedre stemninger. Du bør... Du MÅ lytte til den:

Og selvfølgelig kan du lytte til den i New Rock Gems Spotify-spillelisten eller din favorittblogger:

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -